Oltina lansează Pâinea Fitness după o rețetă studiată la Oxford

Producătorul din industria de morărit si panificație Oltina Impex Prod Com SRL din Urlați (Prahova) a lansat pe piața românească un produs de panificație cu potențial de aliment funcțional bazat pe o rețetă inovativă.

Această rețetă a fost studiată în trecut de către cercetătorii din cadrul Nutrition and Food Since Group, School of Biological and Molecular Sciences, Oxford Brookes University pentru  potențialul ei de a furniza o pâine cu indice glicemic redus. Alimentele cu indice glicemic scăzut sunt asociate cu prevenirea și ținerea sub control a bolilor metabolice și cardiovasculare (de exemplu, diabetul și infarctul miocardic), chiar dacă impactul consumului lor în cadrul meselor mixte este dificil de prezis. Rezultatele cercetătorilor britanici au arătat că pânea obținută conform rețetei care stă la baza produsului Pâine Fitness de la Oltina are o valoare de 54 ± 4 față de 75 ± 2 în cazul pâinii albe obișnuite sau 74 ± 2 în cazul pâinii obținute din grâu integral (promovate pe piața românească ca fiind una dintre cele mai dietetice produse de panificație).

Pâinea Fitness conține o combinație bine echilibrată de făină de grâu, semințe de floarea soarelui, fulgi de ovăz, semințe de dovleac, tărâțe de grâu și făină de secară. Produsul s-a dovedit un succes pe toate piețele în care a fost lansat. Rețeta românească potențează conținutul de făină integrală de secară din rețeta inițială, iar această opțiune a fost urmată tocmai pentru a accentua capacitatea de reducere a răspunsului glicemic generat de produs. Se știe că, fața de făina de grâu, făina de secară are un impact mai bun  asupra proceselor implicate în reducerea greutății corporale, creșterea conținutului de glucoză în sânge și sațietate. Diverse studii au sugerat chiar că secara poate reduce anumite procese inflamatorii din organism și chiar regla răspunsul unor gene de risc așa cum sunt cele implicate în declanșarea bolilor cardiovasculare.

Pâinea vine în compoziție și cu o bogată zestre de semințe aliniindu-se astfel tendintelor moderne de consum care se raportează la dietele paleo și vegane. Semințele aduc un aport suplimentar de fibre, minerale, vitamine și lipide cu potențial antioxidant. Produsul se dorește a fi un furnizor net de energie și substanțe cu rol bioactiv  care să compenseze lipsurile dietelor monotone cărora ne lasăm pradă în viața de zi cu zi. Designul unic al rețetei, dospirea pe plăci, coacerea pe vatră,  depășește granițele produselor convenționale de care consumatorul are parte la o vizită oarecare într-un supermarket. Produsul poate fi achiziționat deocamdată din rețeaua de magazine Profi a județului Prahova, dar se fac demersurile necesare și pentru promovarea acestuia și în celelalte rețele de supermarketuri.

Oltina Impex Prod Com este o societate comercială cu capital integral românesc care activează în domeniile panificație, morărit, comerțul cu cereale și agricultură. Compania deține o  unitate de panificație în Urlați (Prahova), unități de procesare grâu și porumb în Urlați, Carani (Timiș) și silozuri de cereale în județele Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Timiș. Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de cca 500 milioane lei.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑