Bimbo devine acționar al start-up-ului olandez de panificatie Zero Carb Company și atacă piața globală a pâinii fără gluten

Gigantul mexican de panificație, Grupo Bimbo, a devenit acționar al start-up-ului olandez de pâine Zero Carb Company (ZCC), conform unei recente înțelegeri, informează justfood.com. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost dezvăluite de nicio parte implicată. Zero Carb Company este o companie de tip start-up înființată prin intermediul unui joint-venture între Bakker Wiltink, o brutărie olandeză, și TOP BV, o companie de capital de risc din Wageningen specializată în lansarea de noi afaceri. Bakker Wiltink va fi prima companie care va utiliza pâinea ZCC, sub licență, în țările Benelux, comercializând-o sub propria marcă Yam Keto.
Obiectivul companiei Zero Carb este de a adapta o schimbare structurală și semnificativă a modelului de consum zilnic de alimente al consumatorilor din întreaga lume. Conform obiectivelor declarate pe site-ul propriu aceasta intenționează să dezvolte o gamă de produse de panificație fără carbohidrați, cu și fără gluten: “săracă în zahăr și glucide, bogată în proteine și super gustoasă” și “o alternativă sănătoasă și atrăgătoare la obișnuita pâine feliată pe care o consumăm zilnic…” “Și acesta este doar primul pas în călătoria noastră. Pregătește-te pentru o gamă completă de produse de panificație fără gluten fără carbohidrați care urmează să vină”.

Prin această colaborare, producătorul olandez de pâine fără gluten, ZCC, speră că Grupo Bimbo va putea extinde distribuția produselor sale la nivel mondial. Start-up-ul a menționat că prin acest parteneriat, Grupo Bimbo va aduce “amprenta globală și rețeaua extinsă de distribuție”, dar nu a oferit detalii referitoare la țările vizate. ZCC a declarat că va continua să exploreze noi modalități de distribuție.

Roel Orsel, CEO-ul ZCC, a afirmat: “Pâinea ZCC își propune să atragă consumatorii către categoria de pâine, oferind o alternativă gustoasă, fără gluten și fără carbohidrați. Cu o experiență de peste 30 de ani în industrie, pot spune că acesta este cel mai semnificativ salt de paradigmă pe care l-am observat în categoria pâinii în ultimii ani.”
În ultimele luni, Grupo Bimbo a efectuat mai multe mișcări în Europa. Grupul a intrat pe piața din România prin achiziționarea companiei de panificație Vel Pitar în luna ianuarie. Cu trei luni mai devreme, Grupo Bimbo a achiziționat brutăria britanică St Pierre Groupe, pentru o sumă nedezvăluită.

Bimbo are o prezență puternică în Statele Unite, fiind în spatele multor mărci proprii ale retailerilor. Se estimează că 80% din casele americane au produse de la Bimbo Bakeries, fie că este vorba de covrigi, chifle hot dog sau pâine. Producătorul produce, de asemenea, o varietate de pâine și produse de patiserie cunoscute pentru cele mai mari nume din industria alimentară: Thomas’ English Muffins, produse de patiserie pentru Entenmann’s , Lender’s Bagels, Nature’s Harvest, Boboli, linia L’Oven Fresh de la Aldi etc.

În luna februarie, Bimbo și-a anunțat intenția de a crește cheltuielile de capital pe parcursul anului 2023, după ce în 2022 a investit 1,2 miliarde de dolari. Directorul financiar al companiei a declarat că grupul intenționează să investească între 1,7 și 2 miliarde de dolari în acest an.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑